18:15 19.08.2019

У кабінеті заступника генпрокурора Стрижевської виявлено несанкціоновану "прослушку"

2 хв читати
У кабінеті заступника генпрокурора Стрижевської виявлено несанкціоновану "прослушку"

Несанкціоновані спецзасоби для прослуховування було виявлено в службовому кабінеті заступника генерального прокурора України Анжели Стрижевської в суботу, 17 серпня, в Генпрокуратурі пов'язують цей факт зі справою про корупцію директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника.

"У суботу в службовому кабінеті заступника генерального прокурора було виявлено несанкціоновані спецзасоби для прослуховування. На місце викликали слідчо-оперативну групу СБУ, яка зафіксувала цей факт. Ми пов’язуємо це з тим, що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол щодо Ситника", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook у понеділок.

За її словами, для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника генпрокурора, або від самого генерального прокурора. Відповідно, в цьому випадку мав би бути дозвіл від керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) - заступника генпрокурора. Проте жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП такого прослуховування не санкціонували.

За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника генпрокурора СБУ зареєстровано кримінальне провадження.

"ГСУ СБУ внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 359 КК", - додала Сарган у своєму акаунті у Twitter у понеділок у вечері.

Прес-секретар генпрокурора також повідомила, що вранці у вівторок, 20 серпня, в Сарненському суді Рівненської області відбудеться чергове засідання з розгляду адміністративного протоколу, пов'язаного з корупцією, складеного на директора НАБУ Ситника за порушення ним обмежень при отриманні подарунків (ідеться про відпочинок на одній із мисливських баз у Рівненській області). Суд має заслухати свідків сторони обвинувачення і сторони захисту. Ситник повинен бути присутнім у приміщенні Солом'янського райсуду Києва для відеоконференції з Сарненським судом

Частина 1 статті 359 КК - незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації - карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА