17:10 16.08.2019

Кличко просить президента й уряд не позбавляти українські міста коштів, передбачених на соцекономрозвитку

2 хв читати
Кличко просить президента й уряд не позбавляти українські міста коштів, передбачених на соцекономрозвитку

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко просить президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не позбавляти міста коштів, передбачених у державному бюджеті України на 2019 рік на програми соціально-економічного розвитку громад.

"Асоціація міст України висловлює занепокоєння та переконливо просить вас втрутитися у ситуацію щодо блокування Офісом президента України спрямування з державного бюджету місцевим бюджетам коштів, визначених у розпорядженнях Кабінету Міністрів України. Ці кошти – 10 млрд грн – передбачені в держбюджеті на 2019 рік, і громади очікують їх отримання", - цитує прес-служба Київського міського голови лист Кличка, адресований президенту України.

У листі наголошується, що зволікання зі спрямуванням фінансування на місця вкрай негативно позначиться на реалізації проектів у громадах.

"Через такі затримки територіальні громади можуть не встигнути освоїти кошти до кінця поточного бюджетного року", - наголосив голова Асоціації міст України.

Кличко зазначив, що кошти, про які йдеться, вкрай необхідні територіальним громадам для реалізації та завершення важливих міських проектів, зокрема будівництва та ремонту шкіл і дитсадків, ремонту та благоустрою вулиць, облаштування медичних амбулаторій, інклюзивних центрів і класів.

Такого самого листа Кличко направив прем'єру Гройсману.

У коментарі журналістам мер Києва наголосив, що Офіс президента не може позбавляти міста коштів, передбачених держбюджетом, особливо перед початком нового навчального року.

"Про яку децентралізацію і самоврядування можна говорити? Якщо міста роблять безправними – спочатку забираючи кошти в Державний бюджет, обіцяючи профінансувати програми соціально-економічного розвитку, а потім роблять усе, аби ці гроші не спрямовувати на місця?" - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА