09:40 05.08.2019

Трамп наказав приспустити прапори через загибель 29 людей унаслідок масової стрілянини

2 хв читати
Трамп наказав приспустити прапори через загибель 29 людей унаслідок масової стрілянини

Президент США Дональд Трамп наказав приспустити всі прапори на урядових установах у країні до 8 серпня після масової стрілянини в американських містах Ель-Пасо і Дейтон.

Минулої суботи в місті Ель-Пасо, штат Техас, 21-річний Патрік Крузіус улаштував стрілянину в супермаркеті Walmart. Унаслідок цього загинули 20 людей і ще 26 дістали поранень.

Менше ніж через добу в місті Дейтоні, штат Огайо, чоловік, озброєний автоматичною гвинтівкою, відкрив вогонь у міському районі Орегон. Співробітник поліції застрелив нападника, однак за цей час, за словами свідків, встигли пролунати 40-50 пострілів. У результаті жертвами стрілянини в Дейтоні стали дев'ятеро людей, іще 26 осіб доправили до лікарні з пораненнями.

Крузіус може бути засуджений до смертної кари, масове вбивство в Техасі федеральна влада розглядає як теракт, повідомив прокурор Джон Баш на прес-конференції в Ель-Пасо.

Перш ніж відкрити стрілянину Крузіус розмістив у соцмережах маніфест, у якому висловив солідарність із Бретоном Гаррісом Таррантом, котрий улаштував у березні стрілянину в новозеландському Крайстчерчі на знак протесту проти "іноземного засилля". Федеральна влада розцінює дії Крузіуса як акт "внутрішнього тероризму" на ґрунті ненависті, заявив Баш.

При цьому Трамп сказав журналістам, що стрілянина пов'язана з психічними проблемами злочинця, ухилившись від запитань про паралелі з новозеландським терактом. "Ненависті немає місця в нашій країні, і ми маємо намір подбати про це", - заявив президент США.

Він зазначив, що його уряд "зробив набагато більше, ніж більшість адміністрацій", у боротьбі з насильством із застосуванням зброї, але визнав, що, "можливо, ще багато потрібно зробити".

Трамп повідомив, що розмовляв із генеральним прокурором США Вільямом Барром, директором ФБР Крістофером Реєм, губернаторами Огайо і Техасу, а також членами Конгресу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА