08:15 02.08.2019

Трамп підписав указ щодо закону про хімзброю, в порушенні якого обвинувачують Росію

2 хв читати
Трамп підписав указ щодо закону про хімзброю, в порушенні якого обвинувачують Росію

Президент США Дональд Трамп у четвер підписав указ, який передбачає введення санкцій щодо країни, яка порушує закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону її застосування від 1991 року.

"Виконавчий указ наказує міністру фінансів в консультації з державним секретарем вжити наступних заходів, у разі необхідності, для здійснення санкцій, описаних в законі "Про хімічну і біологічну зброю", - йдеться в листі глави держави спікеру Палати представників, опублікованому Білим домом.

Зокрема, міністр фінансів і держсекретар повинні виступати проти "надання будь-якої позики або фінансової або технічної допомоги цій країні міжнародними фінансовими установами".

Крім того, їм ставиться в обов'язок заборонити будь-якому банку США надавати будь-які позики або кредити уряду цієї країни "за винятком позик або кредитів на цілі придбання продовольства або інших сільськогосподарських товарів або продуктів".

Раніше Politico з посиланням на двох американських чиновників повідомило, що президент США Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій щодо Росії за інцидент із застосуванням нервовопаралітичної речовини "Новічок" в британському Солсбері.

Раніше в комітеті палати представників США у закордонних справах закликали президента США Дональда Трампа перейти до другого етапу санкцій проти РФ за інцидент із застосуванням нервовопаралітичної речовини "Новічок" в британському Солсбері.

"Ми закликаємо вас негайно вжити заходів, щоб привести Росію до відповідальності за грубе застосування хімічної зброї в Європі", - йдеться в спільному листі голови комітету, демократа Еліота Енгеля та старшого республіканця в цьому комітеті Майкла Маккола від 25 липня 2019 року.

На початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новічок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці звинувачення.

Згодом держдеп США прийняв рішення про введення 27 серпня в дію проти РФ першого пакету санкцій, пов'язаних зі "справою Скрипаля". Санкції вводилися відповідно до закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року і указом тодішнього президента США Білла Клінтона 12851 від 1994 року.

Відповідно до закону, санкції вводять у два етапи. Другий етап санкцій повинен застосовуватися, якщо протягом трьох місяців Росія не надасть, на думку адміністрації США, "надійних запевнень" про відмову від використання хімічної і біологічної зброї і не буде готова допустити на свої хімічні об'єкти інспекторів ООН.

Президент Росії Володимир Путін тим часом заявляв, що санкції США щодо Москви є безглуздими і контрпродуктивними, і висловлював надію, що у Вашингтоні усвідомлюють безперспективність такої політики.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА