12:50 15.07.2019

Суд відклав до середини вересня розгляд апеляцій на вирок у справі про держзраду Януковича

2 хв читати
Суд відклав до середини вересня розгляд апеляцій на вирок у справі про держзраду Януковича

Київський апеляційний суд відклав розгляд апеляцій на вирок Оболонського райсуду Києва у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича на 13 вересня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник звинувачення, прокурор Руслан Кравченко.

"Суд відклав розгляд справи на 13, 23 і 30 вересня, згідно з графіком", - повідомив Кравченко в коментарі агентству в понеділок.

За його словами, засідання в понеділок як такого не було.

Кравченко додав, що така тривала перерва в розгляді апеляції пов'язана з технічними причинами. Зокрема, ще не призначено запасного суддю, а також у суддів період відпусток.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Водночас суд визнав невинуватим Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Сторона захисту просить виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання Януковича, - "вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Адвокати також просять виключити з вироку посилання на відеозапис інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, в якому він "тричі наголосив, що у нього є офіційне звернення "легітимного президента України Януковича" про використання Збройних сил РФ на території України, яке він (Путін) з точки зору міжнародного права розглядає як достатню правову основу для використання Збройних сил РФ на території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА