17:45 13.06.2019

Полторак має намір підписати наказ про взяття ЗСУ на озброєння РСЗВ "Вільха-Р" і боєприпасів до нього "Вільха-Р" найближчим часом

3 хв читати
Полторак має намір підписати наказ про взяття ЗСУ на озброєння РСЗВ "Вільха-Р" і боєприпасів до нього "Вільха-Р" найближчим часом

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що за підсумками минулого в Одеській області завершального етапу державних випробувань реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) і модернізованої версії реактивного снаряда до неї "Вільха-Р" планує найближчим часом підписати наказ про взяття їх на озброєння українською армією.

"Щойно ми завершили державне випробування системи та реактивного боєприпасу до неї "Вільха-Р"... Після відпрацювання акту й завершення розгляду всіх аспектів випробування я планую найближчим часом підписати наказ щодо постачання на озброєння Збройних сил України і комплексу, і боєприпасу", - цитує Полторака прес-служба Міноборони.

За словами міністра, особливості системи та боєприпасів у тому, що, по-перше, вони значно перевершують тактико-технічні характеристики аналогічних типів зарубіжного виробництва. По-друге, з'явилася можливість коректувати траєкторію польоту, значно підвищилася точність цього боєприпасу.

"Важливо, що комплектуючі і для системи, і для боєприпасу - повністю українського виробництва", - наголосив Полторак.

Міністр висловив подяку колективу Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", випробувальній бригаді й особовому складу державної комісії за розробку й успішне проведення державних випробувань, а військовослужбовців ЗСУ привітав з отриманням ефективної зброї.

Полторак також зазначив: "До кінця року ми плануємо завершити державні випробування боєприпасів "Вільха-М" і крилатої ракети "Нептун", не тільки ракети, а й у цілому комплексів. Це дуже важливе завдання. Ми визначаємо необхідні ресурси для того, щоб максимально забезпечити можливості нашого Київського конструкторського бюро "Луч".

Раніше в четвер секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Данилюк повідомив, що разом із Полтораком узяв участь у випробуваннях реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха". "Разом із міністром оборони Степаном Полтораком беру участь у випробуваннях ракетного комплексу "Вільха": вона вражає, у всіх сенсах. Розвиток і взяття на озброєння сучасної ракетної техніки є державним пріоритетом. Силу поважають", - написав Данилюк на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер.

В Оперативному штабі РНБО України, у свою чергу, повідомили, що під час держвипробувань ракети "Вільха-Р" підтвердили відповідність характеристик виробу, заданих у тактико-технічному завданні.

Як повідомлялося, 23 травня в Одеській області відбулися успішні випробування нових версій РСЗВ "Вільха" - "Вільха-М" дальністю 130 км і "Вільха-Р" із касетною бойової частиною.

РСЗВ "Вільха" з 300-мм керованою ракетою дальністю 120 км є модернізацією радянської РСЗВ "Смерч", розробником нової української ракетної системи є ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектра.

За даними розробника, постачання серійних РСЗВ "Вільха", прийнятих на озброєння ЗСУ в жовтні, заплановані на середину 2019 року. Обсяг державного фінансування проекту РСЗВ "Вільха" у 2018 році, за даними МЕРТ, становив понад 130 млн грн.

24 травня держконцерн "Укроборонпром" повідомив, що планує вже до кінця року розпочати постачання в армію модернізованих версій РСЗВ "Вільха" - модифікації "Вільха-М" дальністю 130 км і "Вільха-Р" з касетною бойовою частиною.

"Модернізації спрямовані на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових конструкторських рішень і матеріалів, підвищують загальну ефективність цієї високоточної зброї", - розповів глава "Укроборонпрому" Павло Букін.

Наразі ДККБ "Луч" також здійснює розробку нової протикорабельної крилатої ракети (ПКР) "Нептун" дальністю до 300 км. Держвипробування берегового протикорабельного комплексу з ПКР "Нептун", призначеного, насамперед, для вирішення завдань обороноздатності в Чорноморсько-Азовській морській акваторії, заплановані на перше півріччя 2019 року. В подальшому планується адаптація ПКР під корабельну й авіаційну версії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА