20:53 14.05.2019

Шевчук заявив, що звернеться до суду та правоохоронних органів у зв'язку з "антиконституційним переворотом" у КС

1 хв читати
Шевчук заявив, що звернеться до суду та правоохоронних органів у зв'язку з "антиконституційним переворотом" у КС

Колишній голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук назвав те, що сталося у вівторок у КС, "антиконституційним переворотом", у зв'язку з чим він має намір звернутися до суду і правоохоронних органів.

"Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному Суді України і захоплення державної влади з боку осіб, які посідали посади суддів Конституційного Суду України. (...) Я не збираюсь здаватися і завтра же звернуся до суду та правоохоронних органів", - написав С.Шевчук на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, судді КС вчинили "тяжкий кримінальний злочин, пов'язаний із поваленням конституційного ладу", причому "переворот відбувся в поспіху, із грубими та кричущими порушеннями Конституції України, закону України "Про Конституційний Суд", регламенту Конституційного Суду України.

"Безумовно, що за цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який докладає всіх зусиль для утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними інституціями", - стверджує С.Шевчук.

Як повідомлялося, голову КС С.Шевчука у вівторок відправлено у відставку за результатами голосування. Новим головою суду стала Наталія Шаптала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА