12:31 03.05.2019

Суркіси мають намір подати позов до Порошенка в Англії - Коломойський

2 хв читати
Суркіси мають намір подати позов до Порошенка в Англії - Коломойський

 Брати Григорій та Ігор Суркіси готують позов до англійського суду проти президента України Петра Порошенка через угоду, що нібито не відбулася, з продажу главі держави близько 25% акцій телеканалу "1+1", що належать братам, повідомив співвласник телеканалу Ігор Коломойський.

"Порошенко вів переговори із Суркісами. Це буде предметом позову до Порошенка, щойно він перестане бути президентом. Це те, що я знаю точно, що готується до нього позов в Англії. Від Суркісів", - заявив він в інтерв'ю Bihus.Info.

Як стверджує бізнесмен, у лютому 2016 року П.Порошенко "вийшов на угоду із Суркісами". "Переговори тривали десь із лютого між Суркісами і Порошенком, ну, його представниками. Адвокати вже працювали. Він хотів купити у них 25%, а потім домовлятися зі мною, щоб я йому продав ще 25%. І бути на "Плюсах" 50 на 50", - пояснив співвласник телеканалу.

За його словами, на той момент уже відбувався пошук фінансування для угоди, сума якої оцінювалася в $240-250 млн.

Раніше І.Коломойський стверджував, що П.Порошенко відмовився від угоди щодо купівлі пакета акцій зазначеного телеканалу у братів Суркісів, оскільки Валерія Гонтарева, яка була на той час главою Нацбанку, нібито переконала президента в тому, що контроль над телеканалом можна буде отримати завдяки націоналізації ПриватБанку.

Бізнесмен додав, що нині у нього та у І.Суркіса є приблизно по 25% акцій "1+1", ще 7,5% акцій належить менеджменту і журналістам, які після націоналізації ПриватБанку вирішили таким чином реалізувати свої опціони.

"У них були опціони. Коли відбулася націоналізація, вони вирішили реалізувати ці опціони, щоб ці акції нікому іншому не дісталися", - сказав І.Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА