20:15 24.04.2019

НАБУ розслідує можливу розтрату держкоштів, виділених на фільм "Я, ти, він, вона" із Зеленським у головній ролі

2 хв читати
НАБУ розслідує можливу розтрату держкоштів, виділених на фільм "Я, ти, він, вона" із Зеленським у головній ролі

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів Державного агентства з питань кіно (Держкіно), виділених на створення фільму "Я, ти, він, вона", в якому шоумен Володимир Зеленський зіграв одну з головних ролей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в середу під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради засновник громадської організації "Союз добровольців" Максим Мазурок розповів, що організація зверталася до НАБУ щодо ймовірного скоєння злочину за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ТОВ "Кіноквартал" і Держкіно, але кримінальне провадження не було відкрито. У зв'язку з цим громадська організація звернулася зі скаргою до Солом'янського райсуду Києва.

"Суд зобов'язав НАБУ стосовно цього можливого правопорушення відкрити кримінальне провадження", - сказав засновник громадської організації.

Він пояснив, що компанія "Кіноквартал" зняла фільм "Я, ти, він, вона", Держкіно профінансувало картину на 49%, тобто було надано кошти з держбюджету, але не виконано умови - фільм було знято російською мовою, а не українською.

Коментуючи це, директор НАБУ Артем Ситник сказав: "Судове рішення виконано, провадження зареєстровано". Він вибачився, що заявнику не було направлено повідомлення про це.

"Триває розслідування", - додав директор НАБУ.

У фільмі "Я, ти, він, вона" В.Зеленський є одним із режисерів і продюсерів, а також зіграв одну з головних ролей. Картина вийшла в український прокат 27 грудня 2018 року.

Фільм було знято російською мовою, а потім було здійснено дубляж українською.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА