19:50 22.04.2019

ICU відкидає обвинувачення на адресу її співвласника з боку Генпрокуратури

2 хв читати
ICU відкидає обвинувачення на адресу її співвласника з боку Генпрокуратури

Інвестиційна група ICU заявляє про відсутність порушень у діях групи при здійсненні угод купівлі-продажу ОВДП у 2014 році, в яких ICU виступала брокером з боку Аграрного фонду і за якими Генеральна прокуратура хоче допитати управляючого партнера і співвласника інвестгрупи Костянтина Стеценка.

"Правомірність дій ICU та її менеджменту в цих угодах доведено рішенням судів усіх трьох інстанцій у справі за позовом "Аграрного фонду" до Брокбізнесбанку, ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", Мінагрополітики і Нацбанку України", - йдеться в заяві ICU у понеділок.

Згідно з ним, йдеться про ухвалені в серпні-грудні рішення господарських судів.

Інвестгрупа зазначає, що стороною в цих судових розглядах також виступала Генпрокуратура України, представник якої був присутній на всіх судових засіданнях.

"Згідно з рішеннями судів, ICU виконала свої зобов'язання належним чином. Угоди визнані судами законними і такими, що відповідають чинному законодавству", - зазначає інвестгрупа.

Група ICU також уточнила, що своєчасно і в повному обсязі надала правоохоронним органам затребувану інформацію у цій справі.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України в понеділок розмістила на своєму сайті повістки екс-главі адміністрації президента (АП) Борису Ложкіну, заступнику глави АП Олексію Філатову, екс-главі НБУ Валерії Гонтаревій, екс-главі Мінприроди та власнику газодобувної групи Burisma Миколі Злочевському, а також К.Стеценку. Кожного із п'ятьох викликали двічі, 23 і 25 квітня, до слідчого з особливо важливих справ В.Гайдара для вручення повідомлення про підозру і проведення допиту як підозрюваного в рамках кримінального провадження щодо С.Курченка.

Йдеться про кримінальне провадження №12013220540000400 від 31 січня 2013 року, за яким раніше викликали на допит екс-мера Києва Леоніда Черновецького та його сина Степана, народний депутат фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін, а також М.Злочевський. Провадження називали в ЗМІ "справа Курченка" або "справа Бакуліна".

За кілька днів до першого туру президентських виборів прокурор Костянтин Кулик вже заявляв про повідомлення про підозру цим особам, однак тоді Генпрокуратура поінформувала, що так зване "повідомлення" про підозру В.Гонтаревій, Б.Ложкіну, К. Стеценку, О.Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА