20:16 06.04.2019

Бойовики не допустили до українських заручників у Луганську координатора ОБСЄ Фріша

2 хв читати

Бойовики відмовили координатору гуманітарної підгрупи Контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фрішу в наданні доступу до відвідування українських заручників, що містяться в Луганському СІЗО, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Сьогодні координатор ОБСЄ Т.Фріш відвідав в'язниці в окупованому місті, бойовики відмовили йому в зустрічі з нашими заручниками Дєєвим, Іванчуком, Орищуком, на чому наполягала українська сторона. І дозволили відвідати тільки трьох інших незаконно утримуваних заручників", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що, незважаючи на вимоги української сторони, до заручників жодного разу не допускали ні Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), ні ОБСЄ.

"У нас є всі підстави для серйозного занепокоєння цим фактом і повною ізоляцією українських військових, незаконно утримуваних окупантами", - підкреслила перший віце-спікер.

І.Геращенко висловила обурення діями РФ, в результаті яких українських військовослужбовців і підконтрольних Росії представників окупаційної влади тримають у ОРДЛО.

Вона зазначила, що спільно з представниками Служби безпеки України підготувала листи до Міністерства закордонних справ України та до представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Сайдіка з протестом щодо недопущення до українських військовополонених.

Також вона підкреслила, що посол Т.Фріш "дозволив собі в окупованому Донецьку стати учасником зйомок антиукраїнського пропагандистського відео проросійськими сепаратистами і РФ".

"Це вимагає окремої реакції з боку українського МЗС", - уклала І.Геращенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА