19:24 05.04.2019

У Німеччині закрилася остання хутрова звіроферма

2 хв читати
У Німеччині закрилася остання хутрова звіроферма

Звіроферма в місті Раден у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія, на якій розводили норок для виробництва хутряних виробів, закрилася через тиск захисників тварин і суворого контролю ветеринарного відомства.

Хоча до ветеринарного відомства федеральної землі, яка здійснює нагляд за діяльністю звірівницької ферми, ще не надійшла офіційна заява на відкликання реєстрації, представники Німецького бюро із захисту тварин підтвердили Deutsche Welle, що вона вже припинила свою діяльність.

"На фермі більше немає тварин, усі клітини стоять порожніми, очевидно, що виробництво було згорнуто", - повідомив прес-секретар організації Фабіан Штайнеке.

У середині березня бюро опублікувало на своєму сайті відео, що показує, в яких умовах утримуються норки на звірофермі в Радені. За словами Ф.Штайнеке, норки були поміщені в тісні клітки, страждали від нестачі води, не мали можливості лазити по клітці або залишати її. Незважаючи на те, що умови утримання тварин вважалися прийнятними згідно із законом, публікація відео привернула увагу регіональних ЗМІ і викликала широкий громадський резонанс.

За словами власника звіроферми Микити Боша, який займався виробництвом виробів із хутра норки протягом останніх 20 років, через тиск громадськості і суворих ветеринарних перевірок він вирішив закрити виробництво, в зв'язку з чим продав останніх звірів аналогічним звірофермам у Фінляндії. Він також сказав, що якби тварини хворіли або страждали від ран, він би не зміг заробити на продажу їх хутра. Що буде з ділянкою, на якій була розташована звіроферма, М.Бош поки не вирішив.

Хутрова звіроферма в місті Раден, за даними Німецького бюро із захисту тварин, була остання в ФРН. У 2017 році закон про умови утримання тварин на звірофермах був посилений в країні до такого рівня, що цей бізнес просто перестав бути рентабельним. При цьому ферма в Радені мала офіційно звільнення від нових правил на перехідний період до 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА