19:00 04.04.2019

Суд відхилив клопотання про зменшення застави Мангеру

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання захисту голови Херсонської облради Владислава Мангера про зменшення визначеної йому застави, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Шевченківський райсуд відхилив клопотання захисту В.Мангера про зменшення застави, яку раніше було визначено в сумі 2 млн 497 тис. грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року батько загиблої радниці мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" А.Гордєєв і його заступник Є.Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

3 квітня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення надіти електронний браслет на В.Мангера та забрати у нього закордонний паспорт. Суд також відмовив у клопотанні прокурора про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Сам підозрюваний заявив, що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА