16:23 22.03.2019

Денісова висловила протест Москальковій через призначення українським військовополоненим морякам психіатричної експертизи

1 хв читати
Денісова висловила протест Москальковій через призначення українським військовополоненим морякам психіатричної експертизи

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила звернення до російської колеги Тетяни Москалькової щодо призначення 24 військовополоненим українським морякам психіатричної експертизи.

"Я наголошую, що примусове проведення психіатричної експертизи стосовно українських військовополонених з боку правоохоронних органів РФ є виключно актом погрози, образи та переслідування, спрямованим на обмеження прав наших моряків", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Український омбудсмен зазначила, що моряки мають користуватися статусом військовополоненого доти, доки компетентний трибунал не ухвалить іншого рішення. Зокрема, Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) нагадує, що з військовополоненими мають поводитися гуманно, захищати їх від актів залякування і надавати їм необхідну медичну допомогу.

"Це суперечить статті 17 Женевської конвенції і є нічим іншим, як залякуванням і психологічним тиском стосовно громадян України, які відмовилися надати зручні для слідства показання у сфабрикованій усупереч положенням гуманітарного права справі", - додала Л.Денісова.

Вона також висловила сподівання на розуміння з боку російського омбудсмена й на відповідну реакцію з боку правоохоронних органів РФ.

21 березня 2019 року Слідче управління ФСБ Росії призначило проведення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи стосовно всіх 24 військовополонених українських моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА