14:45 28.02.2019

Глава КС підтримує якнайшвидше ухвалення нового закону про незаконне збагачення

2 хв читати
Глава КС підтримує якнайшвидше ухвалення нового закону про незаконне збагачення

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук виступає за якнайшвидше ухвалення нового закону, що регулює норму про незаконне збагачення, і зазначає, що він має ґрунтуватися на двох ключових моментах, яких не було в колишній нормі.

Журналістам у четвер у Києві С.Шевчук зазначив, що Конституційний Суд в ухваленні цього рішення не висловлювався категорично, а лише вказав на те, що норма, яка була сформульована, не відповідає Конституції, і ключовий момент, який має бути дотриманий - це принцип презумпції невинуватості.

За його словами, для того, щоб врегулювати цю ситуацію Верховній Раді слід якомога швидше ухвалити новий закон.

"Я знаю, що вже подано проект, і є попередні проекти, що дозволяють виписати склад злочину про незаконне збагачення, за умови дотримання Конституції. Зараз це, як я розумію, необхідно зробити депутатам", - сказав С.Шевчук.

Коментуючи подання президентом законопроекту, що регулює норму КК про незаконне збагачення, і конкретизуючи, яким чином має бути сформульована стаття КК, щоб вона відповідала Конституції, глава КС сказав: "Я можу просто назвати два основних моменти, на мій погляд: незаконність збагачення має доводити держава, і це має базуватися на доказах - не можна притягнути людину до відповідальності за відсутності доказів".

Він також уточнив, що суд не скасовував норми про незаконне збагачення як такі, і не скасував саму ідею притягнення до відповідальності за такі дії.

Водночас С.Шевчук пояснив, що після оприлюднення рішення КС про неконституційність ця норма втрачає чинність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА