19:19 23.01.2019

Міносвіти розглядає можливість співпраці з Discovery для наповнення національної освітньої е-платформи

2 хв читати
Міносвіти розглядає можливість співпраці з Discovery для наповнення національної освітньої е-платформи

Міністерство освіти і науки України розглядає можливість співпраці з Discovery, Britanica та MATIFIC для наповнення Національної освітньої е-платформи.

Як повідомляє в середу прес-служби Міносвіти, міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з представниками Discovery education у рамках Всесвітнього освітнього форуму в Лондоні розповіла, що наразі Україна активно працює над створенням Національної освітньої е-платформи. За її словами, практично розроблено оболонку цієї платформи, проте є великі проблеми з наповненням платформи якісним контентом.

На зустрічі фахівці проекту продемонстрували електронні підручники з інтерактивними ресурсами, побудовою уроку для вчителя та можливістю для одночасного тестування учнів. У Discovery education доступні матеріали для занять із точних наук - курсу "Природничі науки" та "Математика".

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти хороші матеріали для нашої національної освітньої е-платформи, а ви маєте надзвичайний доступ до цікавого освітнього контенту. Однак проблема в тому, що ми не можемо витрачати державні гроші для купівлі ліцензії доступу для одного школяра на один рік, тому що виходить, що ми витрачаємо велику кількість грошей, а через рік нічого не маємо. Ми хотіли б мати можливість купити матеріали, щоб наповнити власну платформу", - зазначила Л.Гриневич.

У свою чергу представники Discovery education відповіли, що ще не працювали в такому форматі, але готові розглянути різні варіанти співпраці, а також готові до відкритих торгів.

Також міністр зустрілася з представниками Britanica Digital Learning, які мають можливості для доступу до інтерактивного навчального контенту у всьому спектрі предметів.

Крім того, для поліпшення математичної грамотності школярів молодшого шкільного віку цікавими можуть бути ігрові форми вивчення математики, які пропонує австралійська компанія MATIFIC. Нині вона на безоплатній основі пілотує свої матеріали в 700 школах України. Сторони також домовилися про зустріч у Києві для пошуку різних форматів співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА