20:56 03.01.2019

Пловдив і Матера в 2019 році будуть європейськими столицями культури

1 хв читати
Пловдив і Матера в 2019 році будуть європейськими столицями культури

Болгарське місто Пловдив і італійська Матера в 2019 році будуть "європейськими столицями культури", повідомила в четвер у Брюсселі Європейська комісія.

"Програми Пловдива і Матери показують, як ці міста, відзначаючи значення своєї виняткової вікової спадщини, одночасно бачать власне майбутнє і майбутнє Європи. Ініціатива "європейських столиць культури" об'єднує людей і підкреслює роль культури у створенні європейської ідентичності", - заявив член Європейської комісії з освіти та культури Наврачич Тібор.

Пловдив - перше болгарське місто, обране європейською столицею культури. Його програма на 2019 рік під девізом "Разом" передбачає більше 300 проектів як у самому місті, так і в центральних і південних регіонах Болгарії, в містах Софія, Варна і Велико-Тирново. Програма включає фестивалі та інші заходи, присвячені історії Пловдива, його культурній спадщині та викликам, які стоять перед ним, повідомляється в матеріалах Єврокомісії.

Програма Матери під девізом "Відкрите майбутнє" приділяє особливу увагу соціальній та культурній інтеграції та інноваційному співробітництву. Серед проектів італійського міста - заходи, присвячені його унікальній архітектурі, історії мистецтва, традицій областей Базіліката і Апулія.

Урочистості з нагоди відкриття культурних програм Пловдива і Матери заплановані на 11 і 19 січня, йдеться в матеріалах Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА