11:16 13.12.2018

Представники ОРДО передали українській стороні 13 засуджених

2 хв читати
Представники ОРДО передали українській стороні 13 засуджених

 У четвер вранці на КПВВ "Новотроїцьке" представники окупаційної адміністрації тимчасово окупованих територій Донецької області передали українській стороні 13 засуджених, які відбували покарання в тюрмах на непідконтрольній частині Донбассу, та їхні кримінальні справи, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Це люди, які отримали вироки судів ще до військової агресії на сході України. Засуджені самі виявили бажання відбувати покарання в українських пенітенціарних установах. Вони, хоча і порушили закон, але залишаються громадянами України. І я як омбудсмен роблю все для забезпечення дотримання прав усіх українців, де б вони не перебували", - написала Л.Денісова в своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона знову наголосила, що українська сторона готова забрати всіх ув'язнених, які хочуть продовжувати відбувати покарання на підконтрольній уряду України території.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко зазначила, що ці 13 осіб були засуджені українськими судами ще до початку війни на сході - ще до 2014 року, і виявили бажання відбувати покарання в українських в'язницях.

"Загалом близько 1000 засуджених до початку російської агресії осіб, які перебувають у в'язницях на окупованому Донбасі, неодноразово зверталися до офісу омбудсвумен Л.Денісової, до нас як представників Мінської групи, з проханням забрати їх. Так, ці люди вчинили тяжкі злочини, але ми як правова держава маємо дбати і про захист їхніх прав, тим більше маємо факти тортур і використання засуджених як робочої сили", - написала І.Геращенко на сторінці в соцмережі Facebook.

Вона наголосила, що Україна готова забрати всіх, хто хоче відбувати покарання на підконтрольних українській владі територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА