14:17 11.12.2018

CБУ підтвердила російське громадянство родичів Семочка

2 хв читати
CБУ підтвердила російське громадянство родичів Семочка

Контррозвідка Служби безпеки України підтвердила, що дружина та дочка першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають російське громадянство, йдеться в рішенні Шевченківського райсуду Києва.

"Згідно з інформуванням ДКР СБ України від 26.10.2018 №2/3/4-34352нт, цивільна дружина ОСОБА_4 (С.Семочка - ІФ) - ОСОБА_5 та її донька - ОСОБА_6 мають громадянство Російської Федерації", - йдеться в тексті рішення суду.

Слідство звернулося до суду з проханням надати доступ до телефону С.Семочка та його сім'ї за майже п’ять років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям досліджувати, зокрема, звідки телефонували С.Семочко, його дружина та дочка.

Раніше програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка має будинки поблизу Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки С.Семочко.

Пізніше Служба безпеки України повідомила, що у рамках розпочатого за заявою журналіста Д.Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє оприлюднену в ЗМІ інформацію стосовно С.Семочка.

"Орган досудового розслідування планує підключити до процесуальної співпраці Д.Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин", - додали в СБ України.

Водночас у спецслужбі нагадали, що інформацію про статки та можливе незаконне збагачення С.Семочка перевіряє НАБУ у рамках зареєстрованого ним кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України.

17 жовтня голова Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника С.Семочка.

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Є.Божок, відповідаючи на запитання членів комітету, сказав, що С.Семочка не позбавлено допуску до держтаємниці. "Позбавити когось допуску до державної таємниці можна лише за рішенням суду", - пояснив він.

Є.Божок не зміг уточнити, чи перебуває автомобіль С.Семочка на балансі СЗР. Водночас перший заступник голови СБУ Віталій Маліков, присутній на засіданні комітету, сказав, що автомобіль С.Семочка на балансі СБУ не числиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА