13:01 06.12.2018

Турчинов виступає за впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки

2 хв читати
Турчинов виступає за впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки

 Виробництво сучасної ефективної зброї та військової техніки неможливе без глибоких наукових досліджень і розробок, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба РНБО України, відкриваючи виставку-презентацію науково-технічних розробок і технологій установ НАН України в четвер у Києві, О.Турчинов заявив, що впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки - "єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою".

Він виступив за розробку нових програм співпраці вчених НАН і Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Державного космічного агентства та держконцерну "Укроборонпром", а також приватних підприємств оборонно-промислового комплексу.

"Це і принципово нова броня для наших танків і БТР, і системи протидії ворожим ракетам, і нові маскувальні покриття, які дадуть змогу залишатися невидимими навіть в інфрачервоному спектрі світла та багато інших винаходів, які значно зміцнять наш оборонний потенціал", - сказав О.Турчинов.

За його словами, для протидії військовій агресії сильного ворога, крім "мужності, професіоналізму та патріотизму" українських солдатів та офіцерів, необхідне нова сучасна ефективна зброя та військова техніка, а це "неможливо без глибоких наукових досліджень і розробок".

"Без мобілізації наукового потенціалу нації, без перетворення інтелекту країни на потужну зброю ми не зможемо перемогти в цій війні. Це найважливіша проблема та пріоритетне завдання", - зазначив секретар РНБО.

На виставці було представлено результати роботи академічних наукових і спільні розробки українських вчених із підприємствами ДК "Укроборонпром" і "Лігою оборонних підприємств України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА