08:39 05.12.2018

У Донецькій області засуджено організатора проведення незаконного референдуму

2 хв читати
У Донецькій області засуджено організатора проведення незаконного референдуму

Мешканку Бахмутського району (Донецька обл.) засудили за організацію проведення незаконного референдуму на підтримку "ДНР", повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

"Артемівський міський суд Донецької області оголосив вирок у справі 58-річної мешканки Бахмутського району, яка обвинувачувалася в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України, тобто у скоєнні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в травні 2014 року під час окупації бойовиками частини Донецької області, зазначена особа надала незаконним збройним формуванням добровільну згоду на зайняття посади голови дільничної виборчої комісії з проведення на території селищ Новолуганське і Семигір'я Бахмутського району незаконного референдуму про створення так званої самостійної суверенної держави "ДНР".

"Перебуваючи в приміщенні Центру естетичного виховання і дозвілля, де була організована робота зазначеної комісії, жінка разом з іншими особами, щодо яких матеріали виділені в окремі виробництва, проводила інструктаж так званих членів комісії, видавала їм бюлетені, контролювала і координувала їх дії, а після завершення референдуму організувала складання та підписання протоколів про результати опитування, які в подальшому разом з бюлетенями були передані терористам", - відзначили в прокуратурі.

За інформацією прокуратури, "з огляду на щире каяття жінки і активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА