07:34 16.11.2018

НАСА повідомило про чергове перенесення старту американської "вантажівки" до МКС через негоду

2 хв читати
НАСА повідомило про чергове перенесення старту американської "вантажівки" до МКС через негоду

Запуск американської ракети-носія "Антарес" (Antares) з вантажним космічним кораблем "Сигнус" (Cygnus) до Міжнародної космічної станції (МКС) перенесений на 17 листопада через негоду, що зберігається поблизу космодрому Воллопс, повідомило в четвер Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

Це вже другий перенос запуску, який спочатку планувався на четвер, а потім на п'ятницю.

"Прийнято рішення почекати ще один день для запуску після оцінки несприятливих погодних умов, що зберігаються, в тому числі через сильні вітри в п'ятницю вранці, - йдеться в повідомленні. - Прогноз на суботу значно покращився, ймовірність несприятливих погодних умов, які можуть перешкодити здійсненню запуску , становить менше п'яти відсотків".

У середу представники НАСА повідомили, що запланований на 15 листопада старт через щільну низьку хмарність, вітер і сильний дощ перенесений на п'ятницю. Однак 16 листопада біля космодрому продовжиться дощ, хоча і меншої інтенсивності, а також сильний північно-західний вітер зі швидкістю 40-48 км на годину і поривами до 56 км на годину.

"Погодні умови виглядають цілком сприятливими для проведення пуску в суботу, - повідомило раніше в четвер НАСА. - Вітер ослабне і в основному буде ясне небо".

Напередодні запуску до МКС американську ракету-носій з "вантажівкою" у вівторок вже було встановлено на стартовому майданчику на космодромі Воллопс. Спеціальний поїзд доставив ракету з цеху горизонтальної збірки до розташованого в півтора кілометрах від нього стартового столу.

Космодром Воллопс розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту НАСА з корпорацією "Нортроп Грумман", якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. "Сигнус" має доставити на МКС близько 3,4 тонн вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень. Це буде десятий політ американської космічного вантажівки даного типу до МКС, починаючи з 2013 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА