21:39 10.11.2018

Американський авіаносець "Гаррі Трумен" зайшов з візитом до Португалії

2 хв читати
Американський авіаносець "Гаррі Трумен" зайшов з візитом до Португалії

Атомний авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен", який брав участь у найбільших з часів холодної війни навчаннях НАТО біля берегів Норвегії, в суботу зайшов з візитом у порт португальської столиці Лісабона, повідомили місцеві ЗМІ.

За їхніми даними, заходження американського авіаносця приурочено до річниці закінчення Першої світової війни. Через два роки після її початку весною 1916 року Португалія вступила у війну на боці Великої Британії та інших держав-союзників. У цій війні вона втратила 8145 чоловік убитими, 13751 пораненими, 12318 полоненими або зниклими безвісти. Німецькі підводні човни потопили не менше 80 португальських кораблів.

Як повідомлялося, атомний авіаносець "Гаррі Трумен" у жовтні нинішнього року вперше за майже три десятиліття перетнув Північне полярне коло і увійшов в Арктику. Востаннє американський авіаносець заходив в Арктику в вересні 1991 року. Тоді авіаносець "Америка" брав участь у натівських навчаннях North Star біля Норвезького моря.

Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем "Гаррі Трумен", перетнула Північне полярне коло, увійшовши в Арктику, 19 жовтня. Кораблі авіаносної групи протягом двох тижнів проводили самостійні операції навколо Заполярного Вест-фіорду поблизу узбережжя Норвегії, а також у взаємодії з норвезькими ВМС. Потім група "Гаррі Трумена" попрямувала на південь до узбережжя центральної Норвегії, щоб приєднатися до натовських навчань Trident Juncture 2018, які відбувались на її території і прилеглих районах Північної Атлантики з 25 жовтня до 7 листопада.

Спостерігачі не виключають, що після візиту в Лісабон американський авіаносець "Гаррі Трумен" попрямує в Східне Середземномор'я, де навесні поточного року його палубна авіація наносила авіаудари по цілях ІДІЛ у Сирії.

Тим часом, за повідомленнями Пентагону, велика частина кораблів зі складу авіаносної ударної групи "Гаррі Трумена" нещодавно повернулася на свої бази на східному узбережжі США. І, можливо, авіаносець "Гаррі Трумен" після візиту в Лісабон також попрямує на свою базу в США в Норфолку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА