17:47 09.11.2018

NASA готує черговий запуск до МКС вантажного РН Antares, виробленого в Україні

2 хв читати
NASA готує черговий запуск до МКС вантажного РН Antares, виробленого в Україні

Черговий запуск розробленого та створеного в Україні ракетоносія (РН) середнього класу Antares у рамках контракту NASA щодо забезпечення комерційних постачальницьких послуг (CRS) Міжнародної космічної станції (МКС) намічено на 15 листопада.

Згідно з повідомленням на сайті NASA, запуск РН Antares з космічною вантажівкою Cygnus у рамках місії американської Northop Grumman CRS-10 зі Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) заплановано на 15 листопада на 11:49 за Київським часом.

У рамках місії космічна вантажівка Cygnus має доправити за допомогою РН Antares на МКС черговий вантаж для екіпажу та здійснення наукових експериментів у сфері біології та біотехнологій.

Цей запуск має стати десятою, починаючи з 2013 року, місією з доставки вантажів на МКС, яка забезпечується в рамках контракту CRS NASA. Попередній, дев'ятий запуск за програмою було виконано в травні 2018 року.

У червні американського партнера України з проекту - американську Orbital ATK, колишнього найбільшого американського постачальника аерокосмічного та оборонного устаткування, офіційно перетворено на новий підрозділ американської оборонної корпорації Northrop Grumman Corp. - Northrop Grumman Innovation Systems. Раніше, у вересні 2017 року, Northrop Grumman Corp. оголосила про покупку Оrbital ATK за $7,8 млрд.

Україна співпрацює зі США щодо проекту РН Antares із 2008 року. Основну конструкцію першого ступеня РН спроектували на ДП " КБ "Південне" і виготовили на ДП "Південмаш"(обидва Дніпро, Україна). У кооперації за проектом також беруть участь українські "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "ЧеЗаРа", "Рапід".

Згідно з озвученими в 2018 році даними американської сторони, річна потреба в РН Antares до 2025 року становить два запуски на рік. До кінця 2018 року планується здійснити чотири запуски, з 2019-го до 2024 року - ще шість.

За даними з відкритих джерел, США планують масштабну модернізацію міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) на загальну суму $85 млрд, і новий партнер України з проекту Antares - американська Northrop Grumman Innovation Systems може стати головним постачальником нових двигунів для МБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА