14:25 22.10.2018

ЗСУ отримали нову партію відремонтованих РСЗВ "Ураган" - Порошенко

2 хв читати
ЗСУ отримали нову партію відремонтованих РСЗВ "Ураган" - Порошенко

ДП "Шепетівський ремонтний завод" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром") завершило ремонт чергової партії 220-мм реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Ураган" і передало їх українським Збройним силам, заявляє президент України Петро Порошенко.

"ЗСУ отримали нову партію відремонтованих реактивних систем залпового вогню "Ураган". Це - одна з найбільш далекобійних і потужних реактивних систем залпового вогню, що стоять на озброєнні наших військових. За 20 секунд "Ураган" може зробити повний залп із 16 реактивних снарядів, який гарантовано вразить цілі на дальності до 35 км", - написав П.Порошенко у понеділок удень на своїй сторінці в соцмережі Facebook і опублікував відповідний відеоролик.

Водночас, в "Укроборонпрому" повідомили, що під час ремонту завод повністю відновив всі вузли і агрегати РСЗВ "Ураган" і успішно завершив приймально-здавальні випробування у присутності замовника.

Відзначаючи тактико-технічні характеристики РСЗО цього типу, у прес-службі держконцерну зазначили, що для переведення системи з похідного в бойове положення необхідно лише три хвилини, що в поєднанні з високомобільним шасі 8х8 надає можливість оперативно переміщатися на позицію, завдавати удару по противнику і уникати вогню у відповідь.

"Широкий спектр реактивних снарядів для "Урагану" надає можливість знищувати живу силу, неброньовану, легкоброньовану і броньовану техніку, підрозділи протиповітряної оборони і артилерії, командні пункти, вузли зв'язку та інші важливі об'єкти противника", - йдеться в повідомленні.

В "Укроборонпромі" поінформували, що, окрім ремонту цих систем залпового вогню, "Шепетівський ремонтний завод" проводить науково-експериментальні роботи із заміни базового шасі РСЗВ "Ураган" на шасі вітчизняного виробництва і установки на РСЗВ "Ураган" сучасної системи управління вогнем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА