20:09 18.10.2018

Турчинов про заяву Держдуми РФ щодо України: Є тільки осіннє загострення в головах російського керівництва

2 хв читати
Турчинов про заяву Держдуми РФ щодо України: Є тільки осіннє загострення в головах російського керівництва

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов вважає, що заява Державної думи РФ "Про загострення ситуації в Україні" є ознакою неадекватної агресивності російської влади, а Українська держава готова протистояти російській агресії.

Як повідомила прес-служба РНБО, О.Турчинов наголосив, що в Україні немає ніякого загострення ситуації, про яке йдеться в заяві російських депутатів.

"Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва", - зазначив він.

За словами секретаря РНБО, Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання і справді стала авангардом протистояння "на всіх можливих фронтах і напрямах" російській агресії.

"Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні вчергове погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів", - сказав О.Турчинов.

На його думку, однією з причин чергової хвилі "волань та погроз російської політичної еліти є руйнація сподівань на можливу політичну перемогу реваншистських політичних сил на президентських та парламентських виборах в Україні".

"Наша держава готова протистояти російській агресії та захистити своє право бути вільною, незалежною та європейською країною!" - підсумував секретар РНБО.

Держдума Росії в четвер одноголосно прийняла заяву "Про загострення ситуації в Україні", в якій, зокрема, зазначено: "Влада України, по суті, вступила на шлях перетворення України на плацдарм боротьби з Росією та її народом на всіх можливих фронтах і напрямах".

Російські депутати зазначають, що прикладом цього стала нещодавня спроба української влади легалізувати церковних "розкольників" шляхом отримання автокефалії від Константинопольського патріархату. Є нагадування і про ходу "нацистів" 14 жовтня в Києві, які, на думку росіян, "відкрито закликали до розправи над росіянами та вірянами УПЦ МП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА