15:41 16.10.2018

Адвокат обвинувачуваної в смертельній ДТП у центрі Харкова Зайцевої просить госпіталізувати її підзахисну

2 хв читати

 До суду у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в жовтні минулого року в центрі Харкова й унаслідок якої загинули 6 осіб, викликали швидку допомогу для однієї з обвинувачуваних Олени Зайцевої.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, О.Зайцеву доправили до суду, але не привели до зали, де відбувається засідання. Як заявила адвокат О.Зайцевої Юлія Козир, це пов'язано з самопочуттям її підзахисної.

"Починаючи з минулого засідання, в неї відбуваються щоденні напади у вигляді підвищення артеріального тиску й судомних явищ у всьому тілі ... Я вважаю, що без госпіталізації до належного медичного закладу на 2-3 дні й надання їй належного медичного лікування ми не зможемо продовжити слухання справи", - сказала Ю.Козир.

Потерпілі назвали клопотання адвоката "цирком" і "клоунадою". На їхню думку, якби обвинувачувана справді мала таке слабке здоров'я, вона не могла б отримати права.

Суддя Віктор Попрас оголосив у засіданні перерву. До суду викликали швидку допомогу для обвинувачуваної.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Ю.Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру по ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни готують кампанію з мобілізації жителів окупованої частини Запорізької області - британська розвідка

Ізраїль не може погодитися на закінчення військової операції проти ХАМАС - Нетаньягу

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА