13:04 12.10.2018

Волкер повідомив, що останні кілька тижнів обговорював з помічником президента РФ миротворців ООН на Донбасі

1 хв читати
Волкер повідомив, що останні кілька тижнів обговорював з помічником президента РФ миротворців ООН на Донбасі

Спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що обговорював із помічником президента Росії Владиславом Сурковим миротворчу місію ООН на Донбасі в останні кілька тижнів.

"Я спілкувався з паном Сурковим з цього приводу в останні кілька тижнів. Я вважаю, що це найпрактичніший спосіб полегшити реалізацію Мінських домовленостей", - сказав він в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

К.Волкер додав, що миротворці зможуть гарантувати безпеку і створити умови для вільного пересування і миру, після чого можна буде реалізовувати Мінські домовленості.

"Ми це запропонували. Україна підтримує, "Нормандская четвірка" підтримує: Франція, Німеччина. ЄС, НАТО, Канада, Великобританія усі це підтримують і пропонують ввести миротворчу місію за підтримки ООН. Лише Росія все блокує", - розповів К.Волкер.

Він також зазначив, що Росія запропонувала миротворчі сили як захист для спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Ми відповіли і сказали "Ні". Ми хочемо бачити повноцінні миротворчі сили. Росія нас розкритикувала, але нічого нового не запропонувала. Ми б хотіли, щоб Росія ухвалила принципове рішення зупинити конфлікт і відновити мир в Україні", - резюмував К.Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА