19:28 26.09.2018

Посольство Чехії в Україні заперечує наміри масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини"

2 хв читати
Посольство Чехії в Україні заперечує наміри масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини"

Посольство Чехії в Україні наполегливо спростовує інформацію про те, що Чехія має намір масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини" в Закарпатській області.

Як повідомляється в середу на сайті чеського посольства, останніми днями в українських медіа з'явилися спекуляції, до яких приєдналися деякі офіційні представники України.

"Йдеться про нічим необґрунтовані та неправдиві спекуляції, які випливають з цілком помилкової інформації про проект поправки до закону №186/2013 Sb., який знаходиться на обговоренні, "Про державне громадянство Чеської Республіки". Як у чинному законі, так і в запропонованому проекті в §31 абсолютно чітко зазначено, що набуття державного громадянства спрощеним шляхом (так званою декларацією) не може стосуватися теперішніх жителів Закарпатської області України (колишньої Підкарпатської Русі, яка була частиною міжвоєнної Чехословаччини)", - йдеться в заяві посольства.

"Згідно з декларацією про набуття державного громадянства Чеської Республіки, державне громадянство Чеської Республіки може набути фізична особа, яка втратила чеське або чехословацьке державне громадянство перед днем набуття чинності цим законом, якщо не йдеться про позбавлення чехословацького державного громадянства відповідно до конституційного декрету президента республіки "Про регуляцію чехословацького державного громадянства у осіб німецької та угорської національності" або відповідно до договору між Чехословацькою Республікою та Союзом Радянських Соціалістичних Республік "Про Закарпатську Україну", або якщо не йдеться про чехословацького державного громадянина, який до 1 січень 1969 року став або міг стати державним громадянином Словацької Соціалістичної Республіки або Словацької Республіки і дотепер є її громадянином", - цитує посольство проект закону.

У посольстві Чехії наголошують, що зазначена поправка не передбачає і не уможливлює ані масового надання громадянства Чехії, ані надання чеських паспортів жителям Закарпаття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА