12:33 13.08.2018

У центрі Києва встановлять меморіальні дошки першому космонавту України та іншим видатним киянам - КМДА

1 хв читати
У центрі Києва встановлять меморіальні дошки першому космонавту України та іншим видатним киянам - КМДА

 Для увічнення пам'яті першого українського космонавта Леоніда Каденюка, заслужених діячів науки і техніки України, українського письменника і перекладача, керівника пожежної охорони України, загиблого на сході учасника антитерористичної операції в Києві встановлять меморіальні дошки.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), перелік меморіальних дощок визначено, враховуючи протокол засідання Комісії з питань встановлення пам'ятних знаків. Перелік відповідних адрес затверджено розпорядженням КМДА.

Так, меморіальні дошки встановлять з нагоди 100-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Болгарією та Україною (на фасаді будівлі на вул. Архітектора Городецького, 5). Також їх встановлять на честь доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Мощича (вул. Хрещатик, 15); першого українського космонавта Л.Каденюка (бульв. Лесі Український, 21); правознавця, доктора юридичних наук, заслуженого діяча науки і техніки, криміналіста, професора Михайла Сегая (вул. Інститутська, 27/6)

Окрім цього, буде встановлено меморіальні дошки на честь Героя України, загиблого на Донбасі учасника АТО Ігоря Брановицького (вул. Лейпцизька, 11а); українського письменника і перекладача Віля Гримича (вул. Олеся Гончара, 52); почесного майстра спорту, генерал-майора внутрішньої служби, керівника пожежної охорони України Миколи Хорошка (вул. Володимирська, 13).

"Витрати, пов'язані із виготовленням та встановленням меморіальних дощок, профінансують за позабюджетні кошти", - йдеться в інформації КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА