10:30 10.08.2018

Клімкін просить підтримати Сенцова і вимагати від РФ його звільнення

2 хв читати
Клімкін просить підтримати Сенцова і вимагати від РФ його звільнення

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає підтримати політв'язня, українського режисера Олега Сенцова, утримуваного у колонії "Білий ведмідь" у м.Лабитнангі (РФ) і вимагати від РФ його звільнення.

"Сьогодні 89-й день голодування Олега Сенцова, ув'язненого в РФ. Олег перебуває на межі життя і смерті. Кожен день може трапитися непоправне. Як людина і громадянин України я прошу всіх підтримати Олега і вимагати від Росії звільнення Сенцова. Солідарність не має меж, а життя людини - має", - написав П.Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ з політичних причин.

8 серпня сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він продовжує голодування в російській колонії, майже не встає. "Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в Facebook.

Після цього Л.Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової і голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну українського режисера для його порятунку. Український омбудсмен наголосила, що ситуація з О.Сенцовим вимагає негайного реагування з огляду на погіршення стану його здоров'я через тривале голодування.

9 серпня міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем закликала російську сторону звільнити О.Сенцова через погіршення його здоров'я. 10 серпня президент Франції Еммануель Макрон має намір поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним про О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА