21:27 12.07.2018

Женева і Цюріх знову визнані найдорожчими містами для життя в дослідженні UBS

3 хв читати

Швейцарські міста Цюріх і Женева знову визнані найдорожчими в світі для проживання, йдеться в дослідженні банку UBS AG "Ціни і доходи" (Prices and Earnings). Втім, їхні жителі там заробляють набагато більше, ніж мешканці інших країн.

Санкт-Петербург у загальному рейтингу цін зайняв 51-е місце з 77, Москва - 54-е, а ось за доходами спостерігається зворотний розклад: Москва на 63-му місці, Санкт-Петербург - на 66-му.

Третім серед найдорожчих міст є Осло, в топ-5 також входять Копенгаген і Нью-Йорк.

Щомісячний дохід сім'ї з трьох осіб у Цюріху, що дозволяє забезпечити мінімальний набір товарів і послуг і не включає орендну плату, становить $ 4 260. У Женеві для життя потрібно ненабагато менше - $ 4 165, в Нью-Йорку - $ 3 673, в Лондоні (8- е місце) - $ 3 411, йдеться в звіті UBS.

Мінімальні витрати в Санкт-Петербурзі швейцарський банк оцінює майже в $ 2 300, а в Москві можна жити дешевше - $ 2 264.

Найменше витрат вимагає Каїр - $ 1 272 на місяць, на два рядки вище нього - Київ - $ 1 618.

Найдорожча їжа в вивчених UBS містах - в Женеві та Цюріху, найдешевша - в Києві і Лагосі. Витрати на житло будуть максимальними в Гонконзі і Нью-Йорку (майже $ 4 тис. на місяць), тоді як в Москві можна укластися в менш ніж $ 1,6 тис., як у Франкфурті або Брюсселі.

Російська столиця входить до трійки лідерів за цінами на жіночий одяг, чоловіча стоїть на $ 140 у місяць менше (8-е місце). Головний центр чоловічої і жіночої моди - Мілан, а економічним покупцям варто придивитися до Найробі або Лагоса.

Високі ціни також означають суттєві витрати для туристів, охочих відвідати дані міста. Одноденний візит до Нью-Йорка обійдеться парі туристів більш ніж в $ 1000, варто врахувати те, що в цю суму включено перебування у відмінному готелі, два прийому їжі в ресторані, пляшка вина, таксі та низка інших дрібниць.

Сеул в цьому році вирвався на 2-е місце ($ 1002) через Зимові Олімпійські ігри. У Парижі можна було відпочити за $ 888 на добу, зіставні ціни зафіксовані в Дубаї і Франкфурті. Відвідування Санкт-Петербурга, Мілана або Сіднея обійдеться приблизно в $ 670 на двох, Москви чи Афін - у $ 608.

В "індексі Біг-Мака", що показує, скільки хвилин потрібно пропрацювати для того, щоб заробити достатньо коштів для купівлі цього сандвіча, Москва знаходиться приблизно посередині - москвич заробляє необхідну суму за півгодини (42-е місце).

Очолили цей індекс, який демонструє купівельну спроможність, Гонконг, Тайбей і Токіо показниками близько 12 відповідно. П'ятнадцять і менше хвилин потрібно провести на робочому місці для покупки "Біг-Мака" жителям 11 міст, включаючи Цюріх, Чикаго, Сідней. Три роки тому таких міст було близько 20.

Унизу списку з величезним відривом - Найробі, де для того, щоб заробити на сандвіч, потрібно більше двох годин або майже 134 хвилини. Понад годину потрібно також в Каїрі, Лагосі, Нью-Делі і ще шести містах.

Аналогічний "індекс iPhone" показує, що для покупки останньої моделі iPhone жителю Цюріха досить пропрацювати 38,2 години, мешканцеві Женеви - вже 47,5 години, Нью-Йорка - понад 54 годин. У Москві доведеться трудитися сім з половиною тижнів, 8 годин на день, у Києві - майже 18 тижнів.

В рамках дослідження UBS вивчив ціни на 128 товарів і послуг і заробітні плати для 15 професій у 77 містах світу з січня до квітня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА