19:36 10.07.2018

У Києві відбулась акція на підтримку Віди і Вукоєвича під посольством Хорватії

2 хв читати
У Києві відбулась акція на підтримку Віди і Вукоєвича під посольством Хорватії

Біля посольства Хорватії в Києві активісти організацій "Ветеранське братство" і "Національні дружини" провели акцію на підтримку виключеного з делегації збірної Хорватії Огнєна Вукоєвича і захисника хорватів Домагоя Віди, який був попереджений ФІФА за відеоролик з гаслом "Слава Україні!" після матчу з Росією.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції тримали в руках прапори України і Хорватії, плакати з критикою на адресу ФІФА і з гаслами на підтримку колишніх гравців київського "Динамо" О.Вукоєвича і Д.Віди.

Активісти передали звернення в посольство Хорватії, в якому вказали, що гасло "Слава Україні!" не є образливим або дискримінаційним.

"Ми сподіваємося, що ця ситуація вирівняється. Не можна карати людей за їхню любов до України", - зазначив керівник "Ветеранського братерства" Дмитро Шатровський.

Як повідомлялося, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії в 1/4 чемпіонату світу з футболу 2018 року футболіст хорватської збірної, екс-гравець ФК "Динамо" (Київ) Д.Віда разом з екс-гравцем збірної Хорватії і київського клубу О.Вукоєвичем опублікували в соцмережах відеоролик з привітаннями Україні. На відео Д.Віда скандує: "Слава Україні!", А О.Вукоєвич каже: "Це перемога за Динамо і за Україну".

8 липня стало відомо, що Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Д.Віді за цей відеоролик. Також 8 липня Хорватська федерація футболу заявила, що відеозапис за участю захисника збірної Д.Віди і помічника тренерського штабу О.Вукоєвича був лише відповіддю на "численні повідомлення підтримки, отримані з України під час чемпіонату світу з футболу 2018 року" і не носив політичний характер.

9 липня Хорватська футбольна федерація повідомила, що колишній футболіст і тренер-селекціонер київського "Динамо" Огнєн Вукоєвич був звільнений від обов'язків помічника тренерського штабу збірної Хорватії на ЧС-2018 і більше не буде членом хорватської делегації на турнірі.

Федерація футболу України 9 липня заявила, що обурена цькуванням Д.Віди після опублікованого відео. А.Павелко звернувся до ФІФА і УЄФА з обґрунтуванням позиції української сторони. Зокрема, в його листах йдеться про те, що гасло "Слава Україні!" є вітанням, вшануванням пам'яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи і волелюбності українського народу, а також гаслом, який часто використовується українськими вболівальниками для підбадьорювання своїх команд під час матчів. При цьому не є дискримінаційним або "крайнім правим" гаслом.

10 липня президент ФФУ повідомив, що українська футбольна федерація хоче домогтися скасування рішення ФІФА щодо Д.Віди і О.Вукоєвича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА