09:03 07.07.2018

Правопорушнику, який вимагав $ 350 тис. за 20 фейкових дітей-заручників, повідомлено про підозру

2 хв читати
Правопорушнику, який вимагав $ 350 тис. за 20 фейкових дітей-заручників, повідомлено про підозру

У прокуратурі Києва повідомили про підозру правопорушнику, який надіслав неправдиве повідомлення про 20 дітей-заручників і вимагав за їх звільнення $ 350 тис.

"24-річному жителю Коломийського району Івано-Франківської області, який надіслав неправдиве повідомлення про 20 дітей-заручників і вимагав за їх звільнення $ 350 тис., оголошено підозру", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва в п'ятницю.

У прес-службі прокуратури повідомили, що 1 липня 2018 на електронну пошту антитерористичного центру СБУ надійшло повідомлення про те, що невідомі особи тримають в заручниках 20 дітей (із зазначенням прізвищ і імен 11 з них) і вб'ють їх, якщо їм не заплатять $ 350 тис., або еквівалент у криптовалюті в розмірі 54 біткойнів.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за даним фактом, правоохоронці перевірили всі імена і прізвища дітей в списку. Як з'ясувалося, більшість з них значилася або числиться в списках розшуку безвісти зниклих дітей. Деякі з них були знайдені, а їхнє місцезнаходження встановлено - діти перебували вдома.

Водночас, працівниками Головного слідчого управління та Департаментів кіберполіції та внутрішньої безпеки НПУ проводилися невідкладні слідчо-розшукові заходи щодо встановлення IP-адреси пристрою, з якого надійшло повідомлення, а також особи, яка його надіслала.

"Зловмисником виявився 24-річний раніше не судимий житель Коломийського району Івано-Франківської області. Під час обшуку, проведеного за місцем його проживання, правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільний телефон. Сам молодий чоловік повністю зізнався в скоєнні цього злочину", - сказано в повідомленні .

Дії правопорушника попередньо кваліфіковані за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

За вчинене правопорушення чоловікові загрожує до 6 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА