15:34 05.07.2018

Стан Сенцова відносно стабільний, він на вітамінах і глюкозі - адвокат

2 хв читати
Стан Сенцова відносно стабільний, він на вітамінах і глюкозі - адвокат

Адвокат засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявляє, що стан його підзахисного відносно стабільний: друга хвиля кризи ще не настала, він тримається на вітамінах і глюкозі.

Д.Дінзе в ефірі телеканалу "112.Україна" в четвер розповів про зустріч О.Сенцова з його двоюрідною сестрою Наталією Каплан, зокрема, про те, що їхнє спілкування тривало близько двох годин і, переважно, стосувалося побутових тем.

"До цього Олег не хотів зустрічатися ні з ким з родичів ... і не просив побачень, просив не приїжджати", - пояснив Д.Дінзе.

Водночас, за його словами, коли настав час для короткострокового побачення, О.Сенцов прийняв рішення поспілкуватися з рідними і попросив сестру приїхати.

Відповідаючи на запитання про стан здоров'я О.Сенцова, адвокат, пославшись на слова сестри, розповів: "На вигляд такий же блідий... Занепокоєний тим, що його персоною багато займаються".

Д.Дінзе наголосив, що О.Сенцов наразі "тримається на вітамінах і глюкозі" і стан коливається від нормального до поганого.

"Від голоду свідомості не втрачає, друга криза не настала…Якщо можна так назвати - стабільний стан. У будь-який час може бути друга криза. Якщо вона настане - одразу буде годування, а поки що він тримається на вітамінах і глюкозі", - додав адвокат.

Розповідаючи про зустріч О.Сенцова з російським омбудсменом Тетяною Москальковою, Д.Дінзе повідомив, що це була дуже коротка зустріч, що не стосувалася ні можливого обміну, ні переговорів з цього приводу.

О.Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА