17:24 28.06.2018

Поліція затримала в Києві двох викрадачів сина лівійського дипломата

2 хв читати
Поліція затримала в Києві двох викрадачів сина лівійського дипломата

Правоохоронці затримали в Києві двох громадян Єгипту, які 25 червня викрали в Шевченківському районі столиці сина іноземного дипломата з метою викупу, повідомив начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

"Протягом двох діб кримінальна поліція Києва разом із Шевченківським управлінням поліції вживали слідчо-оперативних заходів, у результаті яких затримали двох осіб, які викрали парубка і утримували його в гаражі, завдали тілесних ушкоджень, а також вимагали у нього гроші. Вони - громадяни Єгипту, які проживають на території України кілька років", - цитує А.Крищенко відділ комунікації поліції Києва в четвер.

За його словами, іноземців затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, слідчі звернуться до суду для обрання їм запобіжного заходу. Затримані відмовилися давати будь-які пояснення.

"Вони чітко розуміли, кого викрали, і намагалися зв'язатися з батьками потерпілого. Але завдяки діям поліції цей злочин було зупинено і досить оперативно затримано викрадачів", - зазначив начальник ГУ Нацполіції Києва.

Слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. За скоєні злочини зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Син дипломата наразі в лікарні під охороною поліції.

Як повідомлялося, вдень 25 червня до чергової частини Шевченківського управління поліції Києва почали надходити повідомлення від очевидців про те, що на вул. Тургенєвській двоє невідомих насильно посадили невстановленого чоловіка в автомобіль темного кольору і поїхали з місця події. У Києві ввели план "Перехоплення": у розшук було оголошено автомобіль Volkswagen Golf темно-синього кольору.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, викрадений є сином дипломата. За даними інтернет-видання Insider.ua, викрадений, 1992 року народження, є сином фінансового аташе посольства Лівії в Україні.

Увечері того ж дня співробітники поліції встановили місцезнаходження викраденого іноземця, у нього незначні тілесні ушкодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА