13:18 26.06.2018

Ешелонована система тероборони є запорукою захисту України в умовах масштабного воєнного протистояння - Турчинов

1 хв читати
Ешелонована система тероборони є запорукою захисту України в умовах масштабного воєнного протистояння - Турчинов

Ешелонована система територіальної оборони, яка створюється в Україні, є запорукою і фундаментом захисту України в умовах масштабного воєнного конфлікту, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"На шевронах бійців територіальної оборони є напис "Захистимо свій дім, захистимо Україну"- це гасло відображає сутність концепції територіальної оборони, яку мають Міністерство оборони і Генеральний штаб України", - сказав О.Турчинов на полігоні Гончарівське на Чернігівщині в ході військових навчань з тероборони "Північна фортеця-2018".

За словами секретаря РНБО, в кожній області за проектом Генштабу створюються бригади тероборони й окремі резервні підрозділи Нацгвардії та прикордонників. "Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста на неприступну фортецю", - підкреслив він, додавши, що "потужна ешелонована тероборона є запорукою захисту України в умовах масштабного військового протистояння".

О.Турчинов підкреслив, що розвиток системи тероборони дозволяє підготувати багатотисячний додатковий резерв для Збройних сил України, Національної гвардії та прикордонних військ. Він також додав, що в системі тероборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молодь призовного віку, "що є важливою складовою патріотичного виховання".

Він також зазначив, що Міністерство оборони і Генштаб готують законопроект "Про територіальну оборону України", який після схвалення на засіданні РНБО буде внесений до парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА