09:03 21.06.2018

Кім Чен Ин пообіцяв Дональду Трампу знищити ракетний полігон КНДР

1 хв читати
Кім Чен Ин пообіцяв Дональду Трампу знищити ракетний полігон КНДР

Лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв президенту США Дональду Трампу знищити полігон для випробування балістичних ракет Сохе. Про це повідомив неназваний представник американської влади, передає Reuters. Цю інформацію підтверджує CBS.

Reuters зазначає, що йдеться про полігон, який знаходиться на сході Північної Кореї. Як розповів співрозмовник агентства, північнокорейська влада використовували його для випробувань "рідиннопаливних двигунів для балістичних ракет великої дальності". За його словами, Кім Чен Ин стверджував, що цей полігон буде знищений.

Неназваний представник адміністрації американського президента сказав CBS, що відповідна домовленість була досягнута між Трампом і лідером Північної Кореї під час їхньої зустрічі в Сінгапурі. Наразі поки не визначена дата, коли саме буде знищений цей полігон. "США продовжує відстежувати ситуацію на цьому полігоні під час прогресу наших переговорів", - сказав співрозмовник телеканалу.

Президент США Дональд Трамп зустрівся з Кім Чен Ином в Сінгапурі 12 червня. За підсумками цієї зустрічі лідери обох країн підписали документ, зміст якого не розкривається. Під час прес-конференції, 15 червня, президент США розповів про те, що Кім Чен Ин пообіцяв не проводити тести балістичних ракет протягом семи місяців і не проводити ядерні випробування протягом 8,5 місяців. Трамп також заявив, що Пхеньян пообіцяв демонтувати найбільший полігон для випробування ракетних двигунів, але який саме, американський лідер не уточнив.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА