19:51 14.06.2018

У Мелітополі оголосили жалобу в роковини аварії Іл-76 на Донбасі

2 хв читати
У Мелітополі оголосили жалобу в роковини аварії Іл-76 на Донбасі

У Мелітополі Запорізької області в четвер оголошено жалобу за екіпажем літака Іл-76 МД 25-ї транспортної авіабригади, що базується в місті, який був збитий бойовиками над Луганськом у червні 2014 року, а також за десантниками 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, що перебували на борту літака.

Розпорядженням міського голови на знак жалоби за загиблими військовослужбовцями в Мелітополі приспущено Державні Прапори на будинках і будівлях органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та організацій. Також у четвер у місті скасовано всі розважальні заходи. Жалобні заходи відбулися в мелітопольському авіамістечку, де розташований меморіал пам'яті загиблого екіпажу Іл-76 МД (командир-підполковник ЗСУ Олександр Бєлий).

"Рівно чотири роки тому ми отримали удар від, як нам здавалося, дружньої країни, яка ніколи не приховувала своїх імперських замашок і врешті-решт анексувала та окупувала частину українських територій. У той час було вкрай потрібне термінове перекидання продовольства та озброєння до Луганська, а потрапити до міста тоді можна було лише по небу. Екіпажі нашої бригади здійснюють польоти туди постійно, але в ніч із 13 на 14 червня 2014 року наш Іл-76 збили", - розповів під час жалобного мітингу командир 25-ї бригади транспортної авіації ЗСУ Дмитро Мимриков.

Він наголосив, що ця трагедія стала першою найбільшою втратою серед військовослужбовців України, що беруть участь в АТО.

Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ. У березні 2017 року його було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення, але він оскаржив відповідне рішення суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА