18:01 05.06.2018

Глава Інституту нацпам'яті ще раз підтвердив необхідність демонтажу пам'ятників і меморіальних табличок маршалу Жукову

2 хв читати
Глава Інституту нацпам'яті ще раз підтвердив необхідність демонтажу пам'ятників і меморіальних табличок маршалу Жукову

Глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович іще раз підтвердив, що меморіальні дошки та пам'ятники маршалу СРСР Георгію Жукову підлягають демонтажу в рамках декомунізації.

"Пам'ятники, пам'ятні знаки, встановлені на честь Жукова Георгія Костянтиновича (1896-1974) - людини, причетної до встановлення радянської влади збройним шляхом, яка обіймала керівні посади в комуністичній партії та в найвищих органах влади й управління, підлягають демонтажу, а об'єкти топоніміки, названі на честь нього, - обов'язковому перейменуванню", - йдеться в розміщеній у Facebook відповіді В.В'ятровича на запит депутата Харківської облради Дмитра Булаха.

Д.Булах зазначив, що оприлюднив відповідь В.В'ятровича у зв'язку з нещодавнім інцидентом із меморіальною дошкою Г.Жукову, яку невідомі збили з фасаду школи №27.

"Тут говорять, у Харкові дмуть сильні вітри. Днями здуло й розбило меморіальну табличку Жукову. Так ось, для легалістів, які дуже переймаються, свіжа відповідь Інституту національної пам'яті, профільної державної організації, яка відповідає за декомунізацію. Вони кажуть, що вітри дмуть у правильному напрямку. Думаю, скоро ця сама доля спіткає і погруддя. Працюємо далі в цьому напрямі", - написав депутат.

У прес-службі Харківської міськради кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" відмовилися назвати терміни демонтажу погруддя Г.Жукову, наголосивши, що міська влада має намір діяти виключно в рамках закону.

"Харківська міськрада завжди діє в рамках українського законодавства", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, в ніч на неділю невідомі збили з фасаду школи №27 у Харкові нещодавно відновлену меморіальну дошку маршалу Георгію Жукову.

"Сталося диво. Знову встановлена дошка Жукову на школі 127 у Харкові сама зникла. От би так і істукан!" - написав на своїй сторінці у Facebook активіст організації "Світанок" Вадим Поздняков.

Раніше, навесні 2017 року меморіальна дошка маршалу Жукову зникла з фасаду школи. Навесні цього року її відновили.

У ніч на 6 травня невідомі знесли погруддя маршала СРСР Георгія Жукова на проспекті Петра Григоренка в Харкові. Однак того самого дня пам'ятник відновили. Міський голова Геннадій Кернес у зв'язку з цим інцидентом заявив, що вимагатиме від поліції взяти під охорону всі пам'ятники та братські могили тих, хто боровся з фашизмом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА