16:50 20.05.2018

Від початку доби бойовики двічі обстріляли Зайцеве й застосували "Град" у районі ДФС

2 хв читати
Від початку доби бойовики двічі обстріляли Зайцеве й застосували "Град" у районі ДФС

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) констатує, що в останні дні обстановка на лінії розмежування сторін на Донбасі має тенденцію до загострення, зважаючи на подальше активне застосування бойовиками забороненого Мінськими угодами озброєння як по позиціях Збройних сил України, так і по цивільній і промислової інфраструктури регіону.

"Зокрема, з початку доби, станом на 13.30, бойовики збройних формувань РФ понад 22 разів порушували режим припинення вогню, 12 з яких - із застосуванням забороненого мінських домовленостей озброєння. По позиціях ЗС України та цивільній інфраструктурі застосовано не менш 249 снарядів і мін", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК, оприлюдненому в неділю на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Фейсбук.

Так, з початку доби, бойовики двічі обстріляли населений пункт Зайцеве (Бахмутський р-н, Донецька обл.), Здійснивши при цьому 10 пострілів з артилерійських систем 122 калібру, і 32 пострілу з мінометів 120 калібру.

"За результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами мобільної групи СЦКК, задокументовано пряме попадання міни в приватні будинки і господарські будівлі по вулиці вул.Вернадського 8, 57. В результаті розриву міни зруйнований повністю один будинок, в іншому пошкоджені вікна і стіни. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - йдеться в повідомленні.

В Українській стороні СЦКК поінформували, що про зазначене повідомили СММ ОБСЄ.

Також ідеться в повідомленні, бойовики продовжують дестабілізувати ситуацію в 15-кілометровій зоні навколо Донецької фільтрувальної станції (ДФС), поблизу населеного пункту Авдіївка.

"Близько 5.20 противник зробив 20 пострілів по цьому району з РСЗВ "Град". Обстріл району ДФС противник здійснював незважаючи на встановлення в цьому районі чергового режиму тиші, рішення про яке було прийнято напередодні", - інформують у СЦКК, зазначаючи, що в разі ушкодження на ДФС ємностей з 5,8 тонн використовуваним для очищення рідким хлором без води може залишитися майже 500 тис. місцевого населення по обидві сторони лінії зіткнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА