18:49 14.05.2018

Україна направила до Білорусі спецтранспорт для транспортування тіла загиблої у ДТП дитини

2 хв читати
Україна направила до Білорусі спецтранспорт для транспортування тіла загиблої у ДТП дитини

До Білорусі виїхав спеціальний транспорт для доставки до України тіла дитини, загиблої у ДТП в Брестській області, повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Зв'язався з головою Сумської обласної державної адміністрації Миколою Клочком. До Білорусі з Сум виїхав спеціальний транспорт для доставки тіла загиблого юного футболіста в Україні. На місце також виїхав керівник апарату з начальником управління охорони здоров'я Сумської ОДА та головним обласним лікарем", - повідомив міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

І.Жданов також повідомив, що за необхідності Держслужба з надзвичайних ситуацій України на чолі з Миколою Чечоткіним готові відправити до Бреста медичний літак, але наразы там багато нетранспортабельних постраждалих діти.

Також, за його словами, розміщені українські діти, які не постраждали у ДТП. "За ними вже прибули батьки, вони очікують повернення до України", - додав міністр.

На місці координує діяльність консул України в Бресті Анатолій Діденко.

Як повідомлялося, вранці 13 травня, на трасі Кам'янець-Шерешево-Свислоч у Кам'янецькому районі Брестської області Білорусі поблизу села Мартинюки потрапив в аварію мікроавтобус з дітьми з української команди з футболу. Унаслідок ДТП одна дитина загинула, шестеро постраждали (двоє з числа постраждалих - у важкому стані).

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея з проханням надати допомогу українським дітям, які постраждали в ДТП у Брестській області Білорусі, а також їхнім батькам, які перебувають разом із постраждалими дітьми на території Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові щонайменше один постраждалий унаслідок нічного обстрілу

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА