17:25 07.05.2018

Мінрегіон заборонить проектувати парковки на тротуарах

1 хв читати
Мінрегіон заборонить проектувати парковки на тротуарах

 Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства заборонить проектування тимчасових автостоянок на тротуарах, повідомила прес-служба міністерства.

"На сьогодні хаотичне паркування автомобілів значно ускладнює дорожній рух, спричиняє додаткові затори і найважливіше - створює небезпеку та незручності для руху пішоходів. Тому норма щодо заборони розміщення автостоянок тимчасового зберігання, зокрема на тротуарах, стала однією зі змін при оновленні ДБН (державних будівельних норм - ІФ)", - наведено в повідомленні слова заступника міністра регіональної політики Льва Парцхаладзе.

За даними прес-служби відомства, нові ДБН заборонять парковки на тротуарах та уздовж проїжджої частини вулиць загальноміського значення з безперервним рухом. Крім того, міністерство заборонить проектувати автостоянки уздовж доріг загальноміського та районного значення з регульованим рухом, якщо коефіцієнт їх завантаження наближається до 1, а також якщо на них є окрема смуга для маршрутного транспорту.

За інформацією прес-служби Мінрегіону, ці ДБН вже прийняті й поширюються на проектування нових доріг, а також реконструкцію наявних.

У міністерстві також нагадали, що з 27 вересня 2018 року відповідальність за порушення правил паркування визначатиме новий закон про реформування сфери паркування транспорту, ухвалений у грудні-2017.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА