14:16 26.04.2018

У Криму відбулися обшуки у кримськотатарських підприємців та активістів, МЗС звернеться із цього приводу до міжнародних судів

2 хв читати
У Криму відбулися обшуки у кримськотатарських підприємців та активістів, МЗС звернеться із цього приводу до міжнародних судів

В окупованому Криму зранку в четвер відбувалися обшуки у кримськотатарських підприємців, меценатів та активістів кримськотатарського національного руху, повідомив голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Рефат Чубаров.

"З раннього ранку 26 квітня проводяться тотальні обшуки в Карасувбазарі (нині - Білогірськ). Російські окупанти вторглися з обшуками у будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також до їхніх дорослих дітей, що проживають окремо", - написав він на сторінці у Facebook.

Крім того, за даними Р.Чубарова, одночасно обшуки відбувалися в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми з дистрибуції продуктів харчування в Криму "КримОпт", що належить братам Веліляєвим.

"За всіма місцями проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлено оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії", - повідомив голова меджлісу.

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца відреагувала на подію. "Рішуче засуджуємо нові незаконні обшуки в окупованому Криму. Дискримінація кримських татар. Докази злочинів подамо до міжнародних судів", - написала вона в мікроблозі в Twitter.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила занепокоєння у зв'язку з обшуками в Криму.

"Тривожні новини з Криму. Там продовжуються масові обшуки підприємців, меценатів та активістів кримськотатарського національного руху. (...) Висловлюю своє глибоке занепокоєння самою тенденцією переслідування кримськотатарського населення", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook.

На сайті омбудсмена також зазначено: "Уповноважений Верховної Ради України з прав людини продовжує відстежувати всі факти порушення прав людини на Кримському півострові".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА