11:04 24.04.2018

Мінрегіон запроваджує обов'язкові вимоги до енергоефективності для освітніх закладів

1 хв читати
Мінрегіон запроваджує обов'язкові вимоги до енергоефективності для освітніх закладів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства незабаром ухвалить державні будівельні норми (ДБН) з вимогами щодо енергоефективності для шкіл і дитячих садків, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

"На жаль, у багатьох наших школах і дитсадках вікна досі заклеюються поролоном на зиму, а діти змушені сидіти на уроках у верхньому одязі. Через це вони часто хворіють і пропускають заняття. Згідно з новими ДБН, усі планувальні та технологічні рішення повинні забезпечувати оптимальний рівень енерговитрат у будівництві й експлуатації (освітніх закладів - ІФ) ", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ДБН зобов'язують, щоб системи теплопостачання були обладнані пристроями для автоматичного регулювання теплової потужності, а огороджувальні конструкції повинні проектуватися з теплозахисними властивостями, що забезпечують питоме споживання використовуваної теплової енергії.

Л.Парцхаладзе зазначив, що ці норми сприятимуть більш комфортним умовам перебування дітей у школах і садках, а також допоможуть істотно заощадити кошти на енергоресурсах.

За інформацією заступника міністра, відповідні проекти ДБН будуть затверджені найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА