13:53 19.04.2018

Командувач ОС закликав першого заступника голови СММ ОБСЄ сприяти у відновленні ДФС

1 хв читати
Командувач ОС закликав першого заступника голови СММ ОБСЄ сприяти у відновленні ДФС

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв звернувся до першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александра Хуга з проханням посприяти відновленню роботи Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, про це було заявлено під час зустрічі в середу. "Сергій Наєв закликав Александра Хуга невідкладно вплинути на командування російсько-окупаційних військ з метою відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції заради збереження життя і здоров'я цивільного населення і запобігання техногенній катастрофі", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили поточну ситуацію в Донецькій і Луганській областях, шляхи реалізації гуманітарних заходів для гарантування безпеки життя мирних громадян і поліпшення соціальної сфери, особливо в населених пунктах уздовж лінії розмежування.

Як повідомлялося, 18 квітня роботу ДФС було призупинено, що спричинило припинення подання води в Авдіївку та інші населені пункти, наразі станцію законсервовано. Роботу ДФС планується відновити після домовленостей КП "Вода Донбасу" з Міжнародним комітетом Червоного хреста і СММ ОБСЄ щодо супроводу персоналу до станції.

За інформацією КП "Вода Донбасу", через зупинення роботи ДФС припинено подання питної води в Авдіївку, частково – в Донецьк і Ясинувату, в сел. Червоний Партизан, села Крута Балка та Верхньоторецьке.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА