16:38 12.04.2018

Україна та Індія під час DefExpo-2018 уклали нові контракти у сфері ВТС

2 хв читати
Україна та Індія під час DefExpo-2018 уклали нові контракти у сфері ВТС

Україна і Індія закріпили підписанням нових контрактів загальною вартістю близько $20 млн плани із розширення двосторонньої ВТС під час 10-ї міжнародної оборонної DefExpo-2018, що триває 11-14 квітня в місті Чиннай (Індія).

Як повідомила в четвер прес-служба держконцерну "Укроборонпром", за підсумками участі в роботі перших двох днів виставки, ДП "Спецтехноекспорт" що входить до держконцерну, підписав контракти загальною вартістю близько 0,5 млрд грн (офіційний курс НБУ на 12 квітня $ /25, 9 грн - ІФ).

"Також представники ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" у рамках DefExpo-2018 підписали угоду про співпрацю з індійською державною компанією Bharat Electronics Limited. Угода визначає співробітництво сторін у рамках програм модернізації та локалізації виробництва компонентів бронетехніки. Передбачено залучення представників українського та індійського ОПК до державотворчих процесів нового танка для потреб Міноборони Індії, модернізації комплексів РЛС і ППО виробництва СРСР, проведення спільних дослідно-конструкторських розробок, зокрема за гідроакустичними та радіолокаційними напрямами", - йдеться в повідомленні.

Bharat Electronics Limited - один із найбільших індійських постачальників оборонної продукції для Міноборони Індії.

ДП "Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство" (ДГЗП) "Спецтехноекспорт" - один з провідних спецекспортерів України. З грудня 2010 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

За даними компанії, загальний обсяг портфеля замовлень "Спецтехноекспорту" оцінено на сьогоднішній день приблизно у $500 млн, компанія реалізує ВТС із замовниками більш ніж з 30 країн.

В останні роки експорт оборонної продукції в Індію становить близько 50% зовнішньоторговельного обігу "Спецтехноекспорту". У 2017 році обсяг контрактів, виконаних в інтересах індійської сторони, становив $65 млн, у 2016 році компанія завершила виконання основної частини укладеного в 2009 році багаторічного контракту з ремонту та модернізації багатоцільових Ан-32 індійських ВПС загальною вартістю $400 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА