07:43 11.04.2018

Російський проект резолюції щодо розслідування хіматак у Сирії не отримав підтримки РБ ООН

2 хв читати
Російський проект резолюції щодо розслідування хіматак у Сирії не отримав підтримки РБ ООН

Російський проект резолюції щодо створення незалежного механізму ООН з розслідування хіматак в Сирії не був прийнятий, оскільки не отримав необхідної кількості голосів, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"За - шість,"проти"- сім при двох, що утрималися. Проект резолюції не приймається, оскільки не отримав необхідної кількості голосів на підтримку", - заявив за підсумками голосування за російським проектом документа голова РБ ООН в квітні, постпред Перу при ООН Густаво Меса -Куадро.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", за російський проект проголосували Казахстан, Болівія, Китай, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія та Росія, утрималися Кот-д'Івуар і Кувейт. Решта, сім країн-членів РБ ООН, включаючи США, Велику Британію і Францію, проголосували проти.

У січні 2018 року Росія запропонувала створити на рік, з можливістю продовження, Незалежний механізм ООН з розслідування хіматак в Сирії (UNIMI), який зміг би провести неупереджене розслідування на основі перевірених фактів, зібраних на місцях передбачуваних інцидентів.

Згідно з проектом резолюції, з копією якого вдалося ознайомитися "Інтерфаксу", пропонується "запровадити незалежний механізм розслідування ООН строком на один рік з дати затвердження Радою Безпеки його переліку повноважень з можливістю подальшого продовження і поновлення РБ, якщо вона вважатиме це за необхідне".

Новий механізм повинен буде "забезпечити по-справжньому неупереджене, незалежне, професійне, що заслуговує довіри" розслідування випадків застосування хімзброї в Сирії "на основі достовірних, перевірених і підтверджених фактів", зібраних безпосередньо "під час поїздок на місце (передбачуваної хіматакі - ІФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА