07:29 13.02.2018

Порошенко підписав указ про звільнення Романова з посади глави "Укроборонпрому"

2 хв читати
Порошенко підписав указ про звільнення Романова з посади глави "Укроборонпрому"

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Романа Романова з посади генерального директора держконцерну "Укроборонпром".

"Звільнити Романова Романа Анатолійовича з посади генерального директора Державного концерну "Укроборонпром", - йдеться в указі №26 / 2018 на офіційному сайті президента України в понеділок увечері.

Як повідомлялося, в понеділок увечері глава держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов заявив про своє рішення піти з посади.

"Я прийняв рішення залишити свою посаду глави ДК "Укроборонпром". Заяву про це я написав ще в минулому році, сподіваюся, що президент України Петро Порошенко підтримає моє рішення", - йдеться в заяві Р.Романова, опублікованій на офіційному сайті держконцерну в понеділок ввечері.

"Усі роки роботи в "Укроборонпромі" ЗМІ нагадували мені, що я прийшов в Держконцерн з бізнесу. Це правда. І я вважаю, що в житті кожного чоловіка має бути період, який він зобов'язаний віддати служінню своїй країні. І ці 3,5 роки були моїм служінням", - зазначив він.

Р.Романов подякував співробітникам "Укроборонпрому", "які повірили у відродження оборонної промисловості країни". "Упевнений, що мій послідовник продовжить цей курс. А я плавно передам йому всі справи, щоб цей перехід жодним чином не відобразився на ефективності роботи Концерну", - зазначив він.

В.Гройсман на засіданні Кабміну 27 грудня минулого року ініціював звільнення голови "Укроборонпрому" за невиконання доручення уряду про погашення заборгованості із зарплати на  "ДП" Миколаївському суднобудівному заводІ", що входить до держконцерну.

У свою чергу Р.Романов відмовився від добровільної відставки і заявив, що вирішення ситуації з погашенням заборгованості вимагає якісних рішень уряду, а не пошуку "цапів-відбувайлів". За його словами, проблема виникла через припинення в лютому 2015 року компенсації витрат суднозаводу на утримання недобудованого крейсера "Україна", а неодноразові звернення держконцерну в Кабмін з пропозиціями щодо розв'язання цієї ситуації залишилися без відповіді. Глава "Укроборонпрому" зазначив, що не готовий погасити заборгованість за рахунок коштів держконцерну, вважаючи таке рішення незаконним.

У січні 2018 року Кабінет міністрів запропонував президенту Петру Порошенко звільнити Р.Романова і розраховує на внесення нової кандидатури нещодавно оновленою наглядовою радою держконцерну, яку очолив ректор Національного технічного університету України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського" Михайло Згуровський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА