14:58 02.02.2018

Кучма розраховує, що наступний обмін утримуваними особами відбудеться до березня, але наголошує, що це залежить від РФ

1 хв читати
Кучма розраховує, що наступний обмін утримуваними особами відбудеться до березня, але наголошує, що це залежить від РФ

 Наступне звільнення незаконно утримуваних на Донбасі українських громадян у форматі обміну заявленими і погодженими сторонами списками осіб має відбутися до березня 2018 року, проте ключовим чинником залишається позиція Росії, заявляє другий президент України, представник країни в ТКГ Леонід Кучма.

"Я думаю, що сьогодні ніхто не скаже, коли це (звільнення утримуваних осіб - ІФ) буде. Переговори відбуваються не дуже активно. Ви знаєте, що залежить це від багатьох чинників, і найголовніший чинник - це позиція російської сторони. Якщо Росія скаже "так", тоді відбудеться обмін. І я все-таки думаю, що обмін до березня місяця обов'язково буде. Ну, в крайньому разі мені так хотілося б, і усім нам хотілося б", - сказав Л.Кучма в коментарі журналістам у Києві в п'ятницю.

З огляду на це представник України в ТКГ звернув увагу на поточну ситуацію, зокрема і в Росії.

"Ви бачите, яка нині ситуація. Зокрема, і в Росії у зв'язку з цими списками ("кремлівський список" - ІФ) і так далі. Це також впливає на цей процес (обміну - ІФ). Ну і напередодні виборів (президента РФ - ІФ), хоча, мені здається, що напередодні виборів такий гуманітарний акт був би корисний і для президента Російської Федерації", - висловив думку Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА